fbpx
Cele 7 Legi care guvernează Universul

Cele 7 Legi care guvernează Universul

Mi se pare fantastic un aspect cu care ma întâlnesc în ultima perioada din ce in ce mai des: recitesc unele carti, pe care le-am mai citit acum 10 ani de exemplu, si realizez ca este de fapt, alta carte. Inteleg lucrurile la un nivel atat de profund incat realizez cum unele teorii sunt de fapt realitati, odata ce schimbi nivelul de constiinta.

Mi-a placut la Puterea Prezentului a lui Eckhart Tolle – abordarea acestuia asupra bolii umanitatii, inconstienta, primul nivel de constiinta, în care ne facem rau unii altora incontinuu. Intr-adevar, odata ce te trezesti, schimbând energia, nu te mai atrag dramele si teatrul pe care subit le vezi, si cauti in jurul tau oameni reali, care traiesc autentic. Exact in contextul asta realizezi cat din continutul unor carti prezentau aceasta realitate dar tu, fiind inconstient(a), nu aveai ochi sa vezi si urechi sa auzi. (Ps: daca ceea ce citesti pina aici suna interesant, iti recomand si Un nou Pamant, tot a lui Eckhart Tolle. De departe una din cele mai bune carti de dezvoltare personala pe care am citit-o pina acum. O am si eu in biblioteca agentiei, daca vrei sa o citesti, te astept cu mare drag si o cafea proaspata, de la expressor).

Revenind la continutul cartilor, ca de aici am pornit articolul de astazi, inteleg de altfel, sau poate doar imi confirm, cat de tare ne slefuiesc subconstientul. Si cat de important este sa-i lasam mostenire copilului nostru acest interes pentru carti (si o biblioteca pe masura), tocmai pentru a-l ajuta sa ia aceasta Cale in viata, cea de a cauta si gasi adevarul, pentru a-l putea diferentia de fals.  Atat pentru propria protectie, cat si pentru a trai constient. E drept ca si educatia noastra il ajuta foarte mult, dar intelegerea si mai profunda a lucrurilor, ulterior, cred ca este de bun augur.  La fel, si eu, scriind aceste randuri, imi doresc sa ai acces la cat mai multa cunoastere, sperand ca vei gasi Calea catre ceea ce numim toti, Acasa: in noi insine, acolo unde se afla, de fapt, si adevarul.

In articolul trecut (pe care il gasesti aici) vorbeam de cum ni se formeaza credintele, cele care ne slefuiesc realitatea. Si cum gandul este cel care ne creaza realitatea.

Cu ajutorul gandului devenim creatorii propriei realitati, deci

Suntem ceea ce gandim.

Gandim bine, cream o realitate frumoasa. Gandim rau, cream o realitate in care cunoastem durere, dezamagiri etc.

  1. Aceasta este prima din cele 7 Legi care guverneaza Universul: Legea Mentalismului  – Universul este mental: cate minti sunt pe planeta asta, tot atatea Universuri, caci fiecare Univers, al fiecaruia dintre noi, este unic si este format din gandurile noastre (sau, daca permitem, si a celor care au interes asupra noastra). Asadar

mintea este cea care ne creeaza realitatea, lumea.

Realitatea este o manifestare a mintii.

Cu toate acestea, exista o Minte Universala. Toata energia si toata materia este subordonata Mintii Universale, Mintea Universala fiind creatia mintii lui Dumnezeu. Iar mintea umana este parte a Mintii Universale. Odata ce te conectezi la ea, traiesti in acord cu Legile Universului, deci si in acord cu Lumea.

Daca intelegem aceasta lege, intelegem si rolul intentiei si a atentiei noastre: materializam ce gandim, si cu cat ne punem mai mult atentia pe ceva, cu atat mai repede materializam acel ceva. Aici apare puterea noastra de creator, devenind insa si observator al vietii noastre, privind dintr-o zona neutra viata, nefiind atasati de rezultat ci fascinati de drum.

Aceasta lege corespunde chakrei a 7 a, chakra Coroanei.

2. A doua Lege din cele 7 Legi care guverneaza Universul: Legea Corespondentei: ceea ce este sus este si jos. Si ceea este jos este ca si ceea ce este sus.

Aceasta lege incearca sa ne explice ca exista o corespondenta intre cele 2 spatii, jos (fizic, emotional si mental) si sus (spiritual), o armonie: daca jos e pace, la fel este si sus. Daca jos e razboi, la fel credem ca este si sus. In momentul in care ne schimbam perceptia, si vedem iubirea si adevarul, intelegem si ca Sus este Pace. De fapt, ca tot timpul a fost, mai putin in noi insine, si intelegem ca Totul este Unul. 

#WeAreOne

Aceasta lege corespunde chakrei a 6 a, sau celui de al Treilea Ochi, glandei pituitare, clarviziunii.

3. Legea Vibratiei: Nimic nu sta. Totul se misca. Totul este energie. Nimic nu este static, totul este vibratie, iar noi oamenii suntem energie pura care vibreaza la frecvente diferite. Cu cat este mai intensa vibratia, cu atat este mai inalta pe scara evolutiei. Fiecare gand sau emotie are propria sa vibratie energetica si in functie de ele atragem oameni pe aceeasi frecventa energetica – daca suntem plini de frica – atragem oameni fricosi, daca suntem plini de iubire – atragem oameni plini de iubire. Daca ii manipulam pe ceilalti, ceilalti ne vor manipula, daca ii folosim pe ceilalti, ceilalti ne vor folosi. In viata noastra apar oglinzile a ceea ce suntem. De mentionat aici ca Legea Atractiei exact pe acest principiu se bazeaza:

atragem ceea ce suntem.

Folosindu-ne vointa, putem controla nivelul vibratiilor la care suntem/ cu care operam. In acest sens, gasiti in booklet-ul meu explicat mult mai pe larg acest subiect al evolutiei constiintei, care vine odata cu cresterea vibratiei si a energiei personale. Ca si exemplu, Iisus ,,opera,, la peste 500, nivelul Iubirii Neconditionate, Buddha (cunoscut ca cel Trezit), mesagerul Pacii, la 600.

Dr Hawkins a facut o harta, pe care o puteti folosi si voi acum, sa vedeti la ce nivel operati si cum puteti face/ce gand/emotie puteti alege ca sa cresteti.

Si pentru ca vibratia este sunet, aceasta lege corespunde chakrei a 5 a, sau chakra gatului, locul comunicarii.

4. Legea Polaritatii: orice lucru are 2 poli. Noi, oameni, suntem si buni si rai, si asta ne face Intregi. Odata acceptata rautatea din noi, devenim Intregi. Sau invers, odata acceptata Lumina, binele din noi. Exista fals si adevar, rau si bine, cald si rece, urat si frumos, razboi si pace, dragoste si ura, pozitiv si negativ, da si nu, Lumina si Intuneric. De fapt, ele sunt doar 2 fatete ale aceluiasi lucru. Totul este dual. De exemplu, caldura si frigul sunt manifestarile opuse ale aceluiasi fenomen, gradele temperaturii.

Ce e important de stiut este ca aceasta lege functioneaza doar in planul fizic, emotional si psihic, nu si in cel spiritual unde Totul este Unul, nu mai exista dualitate. Exista doar Iubire, iar dualitatea sunt cele 2 extreme necesare pentru a experimenta.

Dualitatea exista doar pe Pamant.

Intelegerea acestei legi poate fi facuta asa: daca gandesc ca imi lipseste iubirea, o caut la altii, sunt in energie negativa, in lipsa. Daca aleg sa gandesc ca sunt Iubire, ma iubesc pe mine insumi, sunt iubita de oamenii din jurul meu, energia gandului e alta, mult mai ridicata. Ca atare, atragem in viata noastra oameni care ne vor iubi cu adevarat.

Aceasta lege corespunde chakrei  a 4  a, chakra inimii, Anahata. Locul de unde izvoraste Iubirea.

5. Legea Ritmicitatii: totul se scurge inauntru sau inafara. Toate lucrurile se ridica si cad. Totul are un ritm propriu. Toate lucrurile au mareele lor: invatam profunzimea acestei legi uitandu-ne sau imaginandu-ne valurile marii: vin si pleaca, sau in ciclurile de afaceri, in esecuri si succesele personale.

Practic, cand ajungi la succes, incepe caderea pina atunci cand miscarea totala va fi inversata, moment in care procesul se ridica din nou.

Fiind si aceasta o lege mutabila, pentru a ne ridica deasupra ei, e important sa vedem cand incepe declinul necazand in capcana de a deveni tematori in fata acestuia, ramanand perseverenti. Astfel, isi pierde din putere.

Asadar, e important de inteles ca exista o ritmicitate si un timp pentru toate. Totul are un ciclu propriu de  dezvoltare.

Totul este perfect acum, pregatindu-ne pentru ceea ce va urma.

Important e sa ramanem observatori, sa fim neatasati(e), neutri(e).

Aceasta lege corespunde celei de a 3 a chakra, Chakra Plexului Solar, locul unde se afla puterea personala, vointa.

6.  Legea cauza-efect: orice cauza are efectul sau. Orice efect, are cauza sa. Orice efect are o cauza, fie in lumea interioara, fie in lumea exterioara.  Odata inteleasa aceasta lege, pentru a deveni creatorul propriei realitati trebuie sa invatam sa ne stapinim mintea, intentiile noastre materializandu-se imediat, pe toate cele 4 planuri: fizic, mental, emotional si spiritual (unde cauza si efectul sunt unul si acelasi lucru, nu pot fi separate). De aici s-a desprins si Legea Atractiei, dar si Legea Karmei.

Fiind inca o lege mutabila, daca vrem sa stapinim aceasta lege, și sa nu mai fim efect, ci sa

alegem sa fim cauza a ceea ce suntem, traim, gandim, experimentam. Iesim din starea de victima. Devenim creatorul propriei realitati.

Aceasta lege corespunde chakrei a 2 a, chakra unde-si are loc sexualitatea dar si creativitatea, denumita si chakra Sacrala.

7. Legea Genului: exista un gen in toate lucrurile: feminim si masculin. Totul functioneaza fie dupa principii masculine, fie dupa principii feminine.

Omul trebuie sa-si echilibreze femininul si masculinul, unde principiile feminine sunt dragostea, rabdarea, intuitia si blindetea iar principiile masculine sunt spiritualitatea, energia, increderea in sine si logica. In fiecare femeie se afla calitati latente ale fiecarui barbat, pe care trebuie sa le trezeasca, si in fiecare barbat se afla calitati latente ale fiecarei femei, pe care trebuie sa si le asume, dezvoltandu-se astfel Intregul si aparand echilibrul, armonia, pacea. Intelegerea acestei legi presupune echilibrarea energiilor YING si YANG. De altfel, aceasta lege corespunde chakrei intai, chakra supravietuirii si a sigurantei.

De exemplu, planeta Pamant este guvernata acum de principii masculine, de aceea suntem in continuu razboi si stare de frica. Imbucurator este ca se schimba energia la nivel mondial odata cu aparitia feminismului (prost inteles de unele femei, puternic masculinizate si competitive). Asadar, cu cat vom avea mai multe femei echilibrate (care au energia masculina trezita si cea feminina asumata), cu atat vom trai din ce in ce mai mult in Pace.

Pana la urmatorul articol, te provoc sa alegi alte ganduri si alte emotii, si sa-ti schimbi energia.

Pace si Iubire,

Alexandra.

 

Tu ce părere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site utilizează fișiere cookie. Prin continuarea navigării, sunteți de acord cu utilizarea acestui tip de fișiere. Mai multe informații pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fișierele Cookie. Politica privind cookie-urilor and Termeni și Condiții

error: Conținutul acestui site se află sub protecția drepturilor de autor. In situația în care intenționezi să distribui, te rog să atribui dreptul de autor afișând vizibil link-ul de unde ai luat materialul. Link-ul trebuie să fie către articolul specific și nu către pagina de start. Nu ai dreptul de a utiliza conținutul acestui blog având la baza motive comerciale decât dupa ce ți se va permite acest lucru. Solicitările de permisiune le primesc pe contact@alexandrahustiu.ro