Coch your Marketing Mind

Program de Marketing Coaching bazat pe

neurostiinte

Coach your Marketing Mind este un program de marketing coaching bazat pe neurostiinte si a fost creat pentru a dezvolta partea stânga a creierului, cea în care se dezvolta mintea analitica, logica, stiințifica si matematica. Partea stânga a creierului este cea care rezolva probleme, identifica detalii, matrici, sisteme, proceseaza informatiile într-o forma liniara. În mediul de business, creativitatea, dezvoltata în partea dreapta a creierului, are nevoie de suport de la partea stânga a creierului pentru a materializa. Pentru a construi.

 

Creativitatea

Creativitatea, perceputa ca si capacitatea unui om de a-si manifesta potentialul artistic, în care îsi are baza emotia, este de fapt capacitatea de a avea idei noi si utile, însa nu ajuta la implementarea acestora cu ajutorul unei strategii si a unor tactici gândite în prealabil, acestea fiind tocmai cele care ajuta ideea sa devina foarte buna prin materializarea ei. De aici si sloganul acestui program de marketing coaching,

Boost your Creativity.

 

Practic, scopul acestui program de marketing coaching este de a crea noi cai neuronale prin învatarea unui tipar nou de gândire cu accent pe zona de marketing, dar si pe zona de business în general, plecând de la cunoasterea profilul clientilor targetati si a pietei în care îti desfasori activitatea, tu si business-ul tau.

Mai mult, sunt de parere ca un business este extensia personalitatii unui om, si daca putem îmbunatati aspecte ale acesteia, îmbunatatim implicit si business-ul si perceptia lui în piata.

 

Diferenta intre marketing coaching si consultanta de marketing

Desi foarte multi clienti cauta consultanta pe zona de marketing, aceasta nu este foarte utila pe termen lung caci nu ajuta clientul sa înteleaga functionalitatea marketing-ului într-un business, si de ce nu, esenta lui, ci doar raspunde punctual la niste întrebari care sunt, cum spuneam, de ajutor doar pe termen scurt.

     Aceasta este fundamentala: te învata sa gândesti singur(a) cum sa îti faci strategia de marketing pentru business-ul tau, astfel ca:

 • vei afla categoria de piata în care esti si competitia directa si indirecta pe care o ai,
 • vei învata cum sa creezi valoare pentru clientii tai, dar mai ales care este profilul acestora,
 • vei reusi sa îti creezi o propunere de valoare coerenta, aliniata la ceea ce au nevoie clientii tai sau publicul tinta,
 • te ajuta sa îti clarifici cum arata viitorul tau brand/actualul brand si care este drumul spre a-l construi în concordanta cu valorile tale ca om,
 • vei începe sa întelegi macromediul si cât de mult afecteaza acesta compania ta, cât de multe oportunitati poti descoperi în piata si cum sa faci un research eficient,
 • care este strategia de marketing pe care vrei sa o abordezi – vei întelege cei 5 pasi ai acesteia mixul de marketing pe care te vei baza,
 • cum  arata planul de marketing care va trebui implementat,
 • vei sti ce sa ceri de la o agentie de marketing dar si de la angajatii tai, sau colaboratorii tai, promovând astfel, cât mai mult, ideea de relatii pentru ca acestia pot deveni cei mai importanti ambasadori ai brandului tau.
Bazat pe principiile design thinking-ului

Acest program de marketing coaching este despre a te ajuta sa aduci clienti, si implicit profit în business-ul tau, dar si de a te dezvolta din punct de vedere profesional în zona de marketing alaturi de un expert care te va ajuta sa integrezi corect informatia si sa o folosesti în beneficiul tau, mai ales dupa ce vom construi împreuna o strategie de marketing adaptata nevoilor business-ului tau.

Avantaj de baza

Cel mai mare avantaj al acestui program de marketing coaching este ca platesti odata si vei sti pentru toata viata cum ss abordezi atât mediul intern cât si pe cel extern al firmei tale, caci te ajuta sa intri in procesul de marketing cât mai profund, aducând o disciplina a mintii si focus pe client si pe piata.

Pentru ca tu esti cel /cea care cunoaste cel mai bine piata si produsul/serviciul, concurenta si publicul tinta, căci tu esti pe câmpul de lupta. premisa de la care plecam întotdeauna este ca cel mai bun sfat este cel pe care ri-l dai singur, dar ca de multe ori ai nevoie de putin ghidaj pentru a-ti da acest sfat asa cum trebuie, pentru a lua o decizie cu care sa te simți confortabil: cea mai buna decizie la momentul respectiv, în functie de circumstantele date.

Astfel, vom începe prin a completa si întelege împreună chestionarul strategic de marketing (CSM) pentru a aprofunda cât mai mult business-ul, viziunea si misiunea acestuia (1). Continuam prin a dezvolta o strategie (2) si ulterior un plan (3) concret pe baza acestei strategii care sa includa:
 • obiective de marketing  pe termen lung și pe termen scurt în concordanță cu cele de business,
 • targetul/audiența,
 • mesajele cheie,
 • pozitionarea si diferentierea,
 • veniturile dorite,
 • calendarul de tactici necesare de implementat,
 • instrumente de a monitoriza rezultatele prin diferite metode de ROI – return of investment.

Practic, rolul meu este de a fi coach de marketing  în prima faza si apoi directorul tau de marketing personal, daca va fi necesar.

Beneficiile tale daca accesezi programul de marketing coaching – Coach your Marketing Mind:

– Gândirea strategica: adopti un plan de marketing strategic pentru cresterea business-ului,
– Cresterea încrederii: obții o influenta asupra deciziilor tale într-o varietate de situatii, stima de sine crescuta,
– Cunoasterea punctelor tari: afli ce te diferentiaza în mod unic si cum sa conduci cu acele puncte forte, piata,
– Crearea focus-ului: actionezi asupra celor mai eficiente eforturi de marketing,
– Maximizarea timpului: integrarea marketingul-ului în munca zilnica pentru a lega marketingul de celelalte funcții ale business-ului (cel de management financiar, cel de HR si cel operational),
– Construirea de relatii: crearea unui sistem de îngrijire si dezvoltare a celor mai bune contacte,
– Motivare: primesti încurajari, inspiratii si sprijin din partea coach-ului de marketing,
– Responsabilitate: ramâi la curent prin întâlniri regulate,
– Masurarea si evaluarea permanenta a succesului: masuram cuantificabil ROI al eforturilor si rezultatelor de marketing.

Ai putea avea nevoie de programul de Marketing Coaching – Coach your Marketing Mind – daca:

– ai foarte multe idei, însă nu știi de unde și cum să pornești,
– înțelegi noțiuni de bază despre marketing, însă nu reușești să le integrezi în business-ul tău,
– ai vrea să iei decizii mai bune din punct de vedere marketing dar nu știi cum, care sunt pașii, de unde să începi,
– ai vrea o strategie de marketing, însă nu ți-este clar dacă cea pe care o ai este potrivită,
– abordezi deja piața prin niște tactici de marketing dar nu ești sigur(ă) că sunt potrivite, sau că îți aduc venituri,
– simți că paginile tale de Social Media, site-ul, materialele de prezentare ar putea fi îmbunătățite pentru că nu te reprezintă deloc,
– crezi că ai avea nevoie de soluții de automatizare a proceselor de marketing,
– crezi că poți poziționa mai bine produsele sau serviciile tale pe piață,
– știi că ai produse/servicii unice, de calitate dar nu știi cum să le promovezi și/sau vinzi,
– nu știi sigur cum să interpretezi o cercetare de marketing (sau cum să faci una),
– crezi că trebuie să te diferențiezi mai bine de concurență, și implicit să te poziționezi,
– crezi că Social Media îți ocupă prea mult timp și nu aduce suficienți clienți.

Alexandra Hustiu Bibire
Daca iti doresti sa:
 • Implementezi ideile pe care le ai,
 • Creezi, definesti si perfecționezi brandul tau si perceptia acestuia,
 • Obtii claritate si viziune pentru marketing, promovare, vânzari,
 • Să îti inspiri echipa sa promoveze brandul,
 • Angajezi, energizezi si mobilizezi echipa pentru a construi o cultura care se aliniaza cu marketingul abordat,
 • Descoperi raspunsurile la unele dintre cele mai dificile întrebari ca lider, programul de marketing coaching Coach your Marketing Mind este pentru tine.
Contacteaza-ma pe contact@alexandrahustiu.ro
ps: gasesti si o variantă adaptata a programului de marketing coaching, în format online, aici.

Ce spui? Esti pregatit(a) sa inveti sa faci marketing in business-ul tau?

Esti pregatit(a) sa incepi sa ai atat de multa incredere in abilitatile tale de a-ti marketiza produsele si serviciile incat sa-ti faca super placere sa faci marketing?

Daca DA, mai am o veste buna: la acest program primesti CADOU cartea  Antreneaza-ti mintea de marketing ca sa poti lucra, in absenta mea, si la alte aspecte ce tin de maketing-ul business-ului tau.

 

 

Despre Alexandra

Alexandra este autoarea primei cărți de Personal Branding din România publicată în 2018, lansată la Bacău și în Republica Moldova, la Chișinău, dar și a booklet-ului aferent ei publicat în 2019 după care sunt adaptate workshop-urile și cursurile ei.

În 2020 publică prima carte de Marketing Coaching din România, un alt self marketing tool, un instrument foarte util adaptat la modelul de coaching GROW cu 9 worksheet-uri cu exerciții practice pentru cei care vor să exploreze marketing-ul de la A la Z.

Alexandra este licențiată in Marketing la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău și este Masterand în Marketing și Management. De altfel, a finalizat cursurile • Shaping Your Professional Brand – University of Illinois at Urbana-Champaign • Strategic Self-Marketing and Personal Branding – The State University of New York • Introduction to Personal Branding – University of Virginia, Statele Unite ale Americii.

Este formator acreditat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării, Certified Life Coach acreditat de American Union of NLP și Business Coach acreditat de John Chisholm Consulting, UK.

Este de părere că conexiunea umană, experiențele de brand și poveștile fac diferența, este ambasador al autenticității, onestității și meritocrației pentru care a  creat mișcarea numită #RevoluțiaMeritocratieiPrinPersonalBranding care a ajuns internațional, mișcare care a fost nominalizată pentru Best Social Good Campaign în România la cel mai mare eveniment de Social Media și Comunicare din România, Webstock.

În 2014 a creat, alături de Brand & Build (propria agenție de marketing care a fost nominalizată de revista Corporate Vision Magazine din Uk ca și Most Innovative Marketing Agency 2020 – Romania datorită diviziei de Self Marketing Tools), Fundația #ConstruimPentruViitor al cărei rol este să deservească nevoile de marketing și comunicare ale celor care nu au resurse, dar care oferă, la rândul lor, comunității. Tot prin această fundație a donat, împreună cu partenerii ei, pentru diverse cauze umanitare.

Este mama unui băiețel de 5 ani care a învățat-o iubirea necondiționată și răbdarea. Este pasionată de spiritualitate și zona de transformare datorită procesului de Autocunoaștere si trezire spirituală prin care a trecut personal, de misticism, ezoterism și Yoghic Science.

Acest site utilizează fișiere cookie. Prin continuarea navigării, sunteți de acord cu utilizarea acestui tip de fișiere. Mai multe informații pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fișierele Cookie. Politica privind cookie-urilor and Termeni și Condiții

TRANSLATE »
error: Conținutul acestui site se află sub protecția drepturilor de autor. In situația în care intenționezi să distribui, te rog să atribui dreptul de autor afișând vizibil link-ul de unde ai luat materialul. Link-ul trebuie să fie către articolul specific și nu către pagina de start. Nu ai dreptul de a utiliza conținutul acestui blog având la baza motive comerciale decât dupa ce ți se va permite acest lucru. Solicitările de permisiune le primesc pe contact@alexandrahustiu.ro