4 ani de Studio Monroe

4 ani de Studio Monroe

[google-translator]
“ Alo? Salut. Auzi, mi-am cumpărat o rochie cu paiete  numa’ bună pentru microrevelionul de la compania la care lucrează soțul meu, însă n-am mai putut merge. Bunica soțului meu s-a îmbolnăvit și maica-să a plecat la ea, deci n-am mai avut cu cine-l lăsa pe bebe. So, zic s-o iau la serata ta, s-o scot de la naftalină, mai ales că-I nouă. Știu că e proastă educație că nu păstrez tematica serii, promit că-mi pun și ceva reperezentativ. Ce spui?”

Cam asta e povestea din spatele outfit-lui meu complet anapoda de la seara japoneză a Soniei – asta dacă cumva ți s-a părut inadecvată. Așa e, a fost. Total. Dar asumat 🙂

Prin sparkling-ul rochiei am vrut cumva să evidențiez și cât de mult apreciez efortul ei, să celebrăm împreună cei 4 ani ani de Studio Monroe în stil cât mai sclipicesc (Doamne, numai eu pot inventa cuvinte de astea : ) )) ), cum de altfel o face și ea. Fiecare în felul ei.

So, cu toată sclipiceala din lume, ce vreau de fapt prin articolul ăsta e să transmit un mesaj către cei/cele care mă citiți și poate aveți un business: învățați o lecție de marketing și PR de la Sonia și evenimentul ei. O lecție despre cum a reușit Sonia, cu lucruri simple, deloc costisitoare (e posibil ca platourile să fi costat puțin mai mult), într-un salon de înfrumusețare, să aducă puțină bucurie clientelor și angajatelor ei, un vibe diferit și oportunitatea de a trăi o experiență nouă (cânta muzică japoneză pe fundal, wich was awesome).

Și nu e puțin lucru.

Păcat  însă că nu știm să apreciem sau că înțelegem greșit.

Că nu știm să primim un Dar.

Că nu îi dăm și celuilalt dreptul să ne arate că ne prețuiește.

Atât cât poate el, pentru că mă gândesc că, poate, pentru unii/unele e un gest nesimnificativ.

Nu este.

Este un semn de apreciere. De prețuire.

Și chiar dacă își atinge și un obiectiv de marketing, cu atât mai bine. Dacă e rezultatul, și nu scopul, e mai mult ca perfect.

Toată lumea câștigă.

Am spus-o și o mai spun:

„Marketing-ul este despre oameni.
Din păcate, apariția Internetului și a rețelelor sociale i-a transformat și mai mult în niște cifre: număr de vizualizări, număr de click-uri, conversii, lead-uri, etc.
Toate instrumentele de vânzare online omit cel mai important aspect: că decizia de cumpărare se ia pe considerente emoționale, că oamenii nu trăiesc pe Facebook sau Google. Au și alte nevoi decât cele de bază, fiziologice: vor să fie văzuți, să fie auziți, să se simtă importanți, iubiți; și mai nou au o nevoie acută de reactualizare.

Un brand de succes va înțelege asta și va spune, înainte să vândă, o poveste. Va transmite emoții, stări, valori, va chema la apartenență. Va crea comunități, se va implica în comunitatea în care își desfășoară activitatea. Va căuta să aducă o valoare reală în viața oamenilor cu care interacționează, indiferent cine sunt ei.

Asta e diferența între brandurile de succes și restul: grija reală față de oameni.

Marketing-ul este despre oameni.”

Și este despre oameni mai ales atunci când domeniul vostru de activitate este în sfera serviciilor.

Bașca,  puțină documentare despre employer branding n-ar strica.

Chapeau, Sonia 🙂

2 Comments

  • Sonia Otilia
    16 martie 2018 7:27

    Mulțumesc mult pt aprecieri! 🙂
    Când faci un lucru care îți place, îți e drag sa depui efort… mai ales atunci când vezi că oamenii primesc cu bucurie ideile tale, oricât de ciudate ar fi ele, pentru ca vin din suflet. 🙂

    • Hustiu Bibire Alexandra
      16 martie 2018 7:38

      Nu a fost nimic ciudat. Cine crede asta, ar trebui să mai iasă în lume 🙂

Leave a comment