Medicul frumuseții: Diana Avasalcei

Îmi doresc să rămân în energia asta cât mai mult, și s-o asimilez. Mi-e tare drag de ea. De energia ei, deci și de ea ca om.

Astăzi am să ți prezint un alt medic care a pus mult parfum și multe flori peste trauma pe care am trăit-o în maternitate (despre care nici acum, la un an de zile după, nu pot vorbi public și nu pentru că nu-mi pot asuma ceea ce voi spune, ci pentru că e mult prea dureros 😥).

Înainte de toate e Om. Și unul asumat. Spune ce gândește fără “perdea”, voalat, și atunci când nu e pregătită să spună ceva deși ar vrea, găsește o modalitate de a-ți spune asta pentru a nu te lăsa cumva suspendată în curiozitatea de a afla. Deci menționează clar că este despre ea, nu despre tine.

Am găsit-o la ceas de prânz relaxată. Îmi spune că are și ea demonii ei, dar cine nu îi are? Eu totuși îndrăznesc să cred că are puțini, căci, dacă se lasă văzută așa cum am văzut-o eu în cele 3 ore în care am stat de vorbă (deși aveam o programare de jumătate de oră), e imposibil să te gândești că n-o iubește Dumnezeu 🤗

E medic chirurg. Nu lucrează la stat, deci e mult mai interesată de calitatea actului medical decât de cantitate. Și asta precizează mai peste tot în materialele ei de promovare. Dar simți și în discuția cu ea, face to face, dacă te programezi pentru o consultație preliminară.

Și este și femeie. Una minunată. Mamă, mai presus de toate. Una care-i face loc soțului ei în viața fiicei sale pentru că înțelege rolul tatălui în viața unei fetițe ( am menționat oare că a făcut și psihologie ? Deci cum să n-o adori?😍).

Și spun asta pentru că nu are disperarea aceea de a demonstra, de a fi “cea mai extraordinară”. Ci doar este. “Nu-mi doresc nu știu ce clinică imensă și multe responsabilăți pentru că nu aș mai avea liniște. Îmi doresc o viață normală și sănătoasă”.

Punând medicina și feminitatea ei la un loc a creat Academia de lifestyle – înțelegi de ce se cheamă așa după ce o cunoști personal. Sau poate te convinge chiar acum 😍

Draga mea, ți-o prezint pe Diana Avasalcei:

 

Spune-mi de ce ai ales și psihologia lângă medicina clasică? Exact cum ai spus și tu, medicina e un act medical rațional, în timp ce psihologia are grijă de suflet (chiar dacă aparent se ocupă de minte 🤗). Cum te-ai descrie tu din aceste 2 perspective? Crezi că ai găsit echilibrul?

Medicina alopată este aparent rațională, dar este mai mult artă decât știința – este arta de a găsi calea spre sănătate. Și dacă tot am ajuns la sănătate, mi-ar plăcea să cred că acum citește multă lume ce am de spus: definiția sănătății dată de OMS nu se referă la lipsa bolii ci la starea de bine fizic, psihic, social, financiar.

Atenție – de sănătatea dumneavoastră nu mă ocup doar eu, ci și familia, prietenii, cunoscuții, guvernul, președinția… Când am menționat că medicina este arta de a găsi calea spre sănătate, despre echilibru era vorba. Cred că este necesară multă experiență și multă evoluție personală să ajungi la echilibru.

 

De ce Academia de Lifestyle aș putea crede că am lămurit eu, dar aș vrea să povestești tu mai multe: cum ți-a venit ideea, de ce Bacău și nu Iași, ce aduci diferit?

Academia de lifestyle este rezultatul unui brainstorming cu “creier” de medic și ” creier” de marketing. Voi fi din nou cum îți place ție, ” sinceră voalat” . De fapt a fost inițial “Sănătatea ca stil de viață” care există și acum ca pagina și te invit să o vizitezi pentru că e teribil de interesantă. Până într-o zi… când s-a dat drumul la publicitate tv pentru entitățile medicale și am văzut “originala” reclama la Sănătos – sănătatea ca stil de viață.

Ca să fiu cinstită – e foarte greu să fii original, eu mă voi “limita” la asta. Diferit la mine este ceea ce ai simțit tu și în plus o experiență de 9 ani în medicina privată în multe clinici în care am putut vedea și bune și rele și le mulțumesc din suflet. Aceasta diferență se vede dacă vii în cabinet, dacă dorești să accesezi serviciile mele pentru că va fi o experiență pe care cu certitudine o vei prețui și poate că în momente grele îți vei aduce aminte și vei trece mai ușor peste toate. Ca medic, nu îmi doresc să ofer doar tot ce am mai bun profesional, ci să simți cât de umană este meseria mea și cât de important ești. Cred că am spus tot 😊.

 

Mi se tot plimbă prin cap vorbele tale cum că nu este un bussines, cel puțin pe partea de beauty, care să se promoveze singur, mouth to mouth, pentru că femeile nu-și spun una alteia secretele (că au acid hialuronic în buze, sau botox în obraji, etc). De ce crezi că se întâmplă asta?

Este un business în adevăratul sens al cuvântului – cu chirie, salarii, contabilitate, rate la credite.

Că nu este un business de care ai menționat…n-ar fi cel mai rău lucru, întrebarea pentru marketing-ul meu a fost – Cum promovezi la nivel subliminal, cum faci să nu pară totul superficial și gol. Mi s-a răspuns printr-o dorință- te rog să-mi spui ce faci tu, medical vorbind, în tot conceptul acesta atât de larg de “beauty”. Răspunsul este foarte clar pentru mine – atunci când ai grijă de imaginea ta, de fapt ai grijă de sănătatea ta. Când imaginea ta din oglindă corespunde cu imaginea ta mentală, ai obținut acel echilibru de care vorbeai care îți va sigura calea spre sănătate. Cuvintele mele vor stârni controverse, dar știu ce am rostit.

 

Spune-mi care sunt serviciile care se includ în portofoliul tău.

Specialitatea mea este chirurgia generală. În regim de cabinet medical privat serviciile sunt:

– consultații,

– controale,

– mica chirurgie ( perfecționat la nivel de performanța unei tehnologii cu radiofrecvență foarte avansată),

– hemoroizi și patologie perianală (inclusiv tratamente minim invazive cum sunt ligatura cu benzi elastice),

– boala varicoasă (inclusiv scleroterapie și tehnici avansate de tratament al ulcerului varicos).

– partea de nutriție și medicină estetică sunt “copiii” mei – nutriția și remodelare corporală= suferință personală+știință+cursuri în clinici din străinătate;

– medicina estetică la nivel de artă a corectării volumului facial cu acid hialuronic,

– arta întreținerii părului și pielii – terapia PRP, cele mai noi tehnologii de peeling și cele mai avansate formule de îngrijire la domiciliu și tratamente pentru păr, cea mai de top tehnologie cu radiofrecvență pentru terapie de antiaging facial și corporal.

Sunt bine informată prin participări la Congrese naționale și internaționale de antiaging și îmi asum ce am spus.

 

De ce acid hialuronic și Nu botox?

Toxina botulinică este toxina unei bacterii cu rol de paralizare a musculaturii. În acest fel, pielea se relaxează și nu se mai văd ridurile superficiale, dar nu se mai vede nici expresivitatea. Mereu am făcut comparația cu pielea de pe coapse care se întreține mult mai bine prin sport pentru că nu antrenăm doar mușchii, mișcarea acestora are și rol stimulator asupra celulelor pielii de a secreta mai mult colagen și elastină, astfel pielea este mai fermă, mai elastică.

Logic vorbind, și la față e la fel. Dacă paralizezi musculatura… concluziile sunt clare și există foarte multe studii clinice în acest sens.

 

Tot citesc diverse scenarii vizavi de a-ți injecta acid hialuronic în buze la diverși “nespecialiști” (menționez că prezența mea la clinică a avut legătură cu asta😊) și sincer mă cutremur. Totuși, aș vrea să mi spui tu mai multe despre riscurile astea.

Pacienții mei știu că am așteptat perfecționarea acidului hialuronic în așa fel încât să știu că gestul meu nu influențează sănătatea pacienților în nici un fel și că voi putea oferi acest”comfort” o perioadă mai lungă. Prin utilizarea brand-ului Filorga am reușit să distanțez apelarea acestui serviciu la 10-12 luni și am și eu, și pacientul, comfortul unui act medical sigur. Subliniez- ACT MEDICAL. Și actul medical este în întregime și în exclusivitate responsabilitatea medicului.

Voi reîncepe, la alt nivel, evenimentele mele de life style în care informez despre detaliile meseriei mele și consider că aceste probleme cu actele medicale făcute de nespecialiști sunt pe deplin asumate de cei care recurg la ele și de Instituțiile statului care permit acest lucru.

În meseria mea riscurile sunt prezente la tot pasul, inclusiv la consultație – riscul unei anamneze incomplete urmată de riscul unei erori de diagnostic, riscul unui tratament inadecvat, riscul unei erori de tehnică… Pacientul trebuie să se gândească la riscuri când intră într-un cabinet medical. Cam ce ar trebui să gândească atunci când accesează tratamente medicale în spații nemedicale? În locuri în care creierul și mâna care fac tratamentul fac experimente pe pielea pacientului și nu sunt antrenate decât la niște așa zise cursuri de o zi făcute de cei care vând produsele respective? În locuri în care nu sunt respectate condițiile de sterilitate din cabinetele medicale, în locuri unde se injectează cu aceeași seringă la mai mulți clienți? ( ATENTIE- în acele locuri sunteți doar clienți, nu pacienți! ) Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă cu acele deșeuri medicale și deja acest lucru nu îi mai privește doar pe cei care accesează acele servicii, ci reprezintă o problemă de sănătate publica. ” Somnul rațiunii naște monștri” e doar un tablou?

 

Ce ne mai pregătești frumos? Văd că ai avut evenimente și te implici și pe partea caritabilă ( de ex. Școala Altfel).

Am o ambiție de a face accesibile anumite servicii și produse și la noi. Sunt surprize pe care nu le voi divulga. Voi avea și un mod aparte de popularizare. Sper sa mă ajute Dumnezeu cu sănătate! Parte din activitate caritabilă este vizibilă pe pagina de Facebook. Fără pacienții mei foarte speciali nu aș reuși să fac nimic. Nu știu dacă ți-am spus ce oameni deosebiți vin la mine la cabinet? Foarte speciali, dornici să ajute. Avem un popor minunat.

 

Sfat pentru o femeie pe care o vezi prima oară.

Un sfat- INVESTEȘTE ÎN SĂNĂTATEA TA! ( măcar cât o faci în mașina ta).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.