Peeling-ul chimic și îngrijirea pielii, Tips&Tricks, cu Diana Avasalcei

Data trecută când ne-am văzut, Diana mi-a promis un cadou, un peeling facial, și pentru că mi se pare normal, dau cadoul acesta mai departe și-ți povestesc experiența mea să știi la ce să te aștepți dacă te interesează și pe tine să faci unul ( la mine a fost primul și mi-ar fi plăcut să știu la ce să mă aștept 😊).

Cum ziceam articolul trecut însă, discutăm despre îngrijirea pielii care mi se pare un aspect foarte important din evoluția noastră ca femei, mai ales când ai 35 de ani și ai și născut 🙂 .

Imi place să mă machiez, nu spun nu, însă îmi place mult mai mult să mă port naturală, cu un ruj roșu, statement. Puțin blush și un anticearcăn (de care eu am nevoie mare acum, încă alăptez și nu mai știu cum e să dormi o noapte întreagă).  Imi permite și tenul, am o moștenire genetică bună, chiar dacă am porii destul de dilatați și trebuie curățați mai tot timpul (și se pare că și o dermatită seboreică în jurul nasului, ușor sesizazibilă).

Am copilărit văzând-o pe mama mea dându-se cu cremă de față în fiecare seară, curățându-și tenul după o baie de aburi cu ceai de mușețel, sau punându-și castraveți pe ochi (ți-am zis ce mamă minunată am?🤗) așa că, fără să-mi dau seama, aceste câteva tabieturi mi-au intrat pe sub piele și le practic by default.

Beau și 5l de apă, pentru lăptic, și asta se vede – pielea e elastică și strălucește.

Cu toate astea sunt conștientă că nu e destul. O vizită la un specialist e binevenită și chiar recomandată, așa că am rugat-o pe Diana să ne dea câteva ponturi în acest sens 🤗 ( să-ți zic că le-am scris pe hârtie, repede, ca la școală ca să nu le uit? 😂 mno, nopțile nedormite își spun cuvântul… )

Spuneai în primul nostru interviu că frumusețea vine din interior și se vede la exterior. Concret, ce se întâmplă mai exact ?

– nu există frumusețe fără sănătate

-păstrăm frumusețea, nu alergăm după ea ( prevenție, nu tratament)

-cum? Nu există un panaceu universal sau o rețetă, gen 2l de apă pe zi, dieta raw vegană, curățatul tenului doar cu apă, folosirea cremei x.

-toate sfaturile unui specialist sunt recomandări, deci poți și ai dreptul de a alege să le urmezi sau nu!

-în frumusețea pielii există o căutare permenentă, deci va trebui să îti asumi și un risc => curentul naturist, gen folosirea uleiului de măsline

 

Spune-ne câteva ponturi pentru o îngrijire corectă a pielii feței:

1. Mă duc la specialist când devin majoră.

2.Specialistul este doar medicul ( de familie, estetician, dermatolog, etc.)

3. La consultație, specialistul va analiza tenul clinic cu aparatură specializată și va compune o serie de recomandări valabile tipului meu de ten.

4. După vizita la specialist verific sursa cerând o a doua opinie de la cineva care a întâmpinat aceeași problemă (Atenție! Internetul nu este o sursă de informare)

5.In pasul următor decid să urmez sfatul specialistului și apoi tratamentul dacă este cazul.

6. La final caut îngrijirea optimă pentru tipul meu de ten.

Notă: dacă sunt nemulțumit caut un alt specialist.

 

Despre îngrijirea pielii în confortul casei, ce recomandări ai?

Ceea ce voi spune este opinia mea personală, este foarte important a se înțelege asta 😊

Dimineața, obligatoriu, se curăță tenul cu apă, preferabil ar fi cu apă termală.

Apoi, minimul de obligativitate este crema hidratantă și neapărat cremă cu SPF 30 sau 50 când ieșim din casă.

Fondul de ten trebuie evitat, mai puțin în situațiile în care există obligativitatea folosirea lui (tv, fotomodele, etc), iar în această situație trebuie neapărat aplicat peste o cremă ca bază.

Seara pielea se demachiază, înainte de culcare și apoi se folosește crema de noapte – acolo unde este cazul, nu toată lumea are nevoie de cremă de noapte, specialistul îți va da recomandarea potrivită.

Tot acest proces trebuie completat de conștientizarea faptului că stilul de viață adoptat, adică dietă alimentară, disciplina zi noapte, consumul de lichide adecvat, fumatul, consumul de alcool, stresul, este foarte important- cum spuneam, frumusețea se vede din interior la exterior ( și aici putem menționa nutricosmeticele, substanțe dedicate îngrijirii pielii prin alimentație,  care promovează exact acest concept).

 

Decid să mă duc la specialist. Ce poate să-mi facă acesta?

Proceduri ce țin de țesutul cutanat și subcutanat în conformitate cu vârsta:

• peeling-ul (care este o rutină, nu un tratament) care este de 3 feluri:

– superficial, cc 1 dată pe săptămână, acasă prin gomaj cu mălai sau cafea dar și peeling enzimatic ( pe care l-am încercat eu pe mâini și e fantastic😊)

– mediu, doar de medic și în funcție de ten, la maximum o lună dacă ai peste 60 de ani și 6 luni dacă ai 25 de ani.

– profund, se face doar cu internare și o îngrijire specială a feței.

• diverse tratamente medicamentoase topice, dedicate problemelor tenului;

• diverse tratamente fizice (IPL, SPL, radiofrecvența, laser terapia, PRP (despre care găsești la Diana pe pagina Școlii de feminitate, aici), mezoterapie cu diverse substanțe, injectare acid hialuronic și botox, scopul lor fiind volumizare, anti-aging (antirid), eliminare imperfecțiuni ten.

 

Despre peeling-ul mediu o să povestesc eu puțin acum, ce spui?

Te rog.

😊 O să-ți descriu procesul în câteva cuvinte:

pasul 1: după ce m-am întins pe masă (uff, urăsc mesele astea doftoricești), Diana m-a demachiat (ooh, ce răsfăăț !)

pasul 2: mi-a aplicat niște substanțe specifice peeling-ului chimic, substanțe care au pișcat  puțin și au fost usturătoare în zona nasului unde eu am o dermatita seboreică.

pasul 3: mi-a aplicat apoi crema regeneratoare, antirid și o mască cu acid hialuronic.

 

Bonus am încercat și peeling-ul enzimatic pe mâini, și pot să-ți spun că m-am îndrăgostit efectiv. Acum sunt în căutarea acestui produs de uz personal, Diana având produsul de uz profesional.

 

La final am primit recomandările de îngrijire post peeling, folosirea cremei timp de 7 zile și utilizarea măștii cu acid hialuronic.

Rolul rutinei este de a păstra elasticitatea, luminozitatea, finețea, tonicitatea, și fermitatea.

Scopul acestui peeling chimic este de a înlătura stratul de piele moartă pentru a ajuta cremele și măștile să treacă de bariera cutanată.

Dacă ești interesată, îți poți face o programare la ea oricând.

Kisses :*

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.